EMMEMi?

B.Bóher - blog bibsikről, bevándorlókról, balosokról, buzikról és barátaikról. No meg Berlinről.

bóher (jiddis) fiatalember; rabbinövendék

Friss topikok

  • yedidyah: Úgy látom, behal a buli... (2014.01.30. 22:46) Napi német
  • castanea: @yedidyah: aki rendet tart az otthonában, az általában a legapróbb (?) részletekig jó megfigyelő i... (2013.12.04. 14:30) Napi német
  • mordechai: Igen, most pl. határozottan jobb. Azóta amúgy jött egy levél, hogy fasisztázzam le az illető diákt... (2013.11.28. 17:23) Nagypolitika kisembereken keresztül nov. 26-án
  • castanea: As the old FB-metaphor goes: "Love is like a fart. If you have to force it, it's probably shit." (2013.10.31. 22:50) Napi német
  • mordechai: @castanea: Mi? A lehelete? Nem, de megtanultam, hogyha lájkokat akarok, akkor cuki állatokról kell... (2013.10.23. 17:36) Napi német

"Gyanúsan újak a papírjai"

2013.10.02. 14:05 mordechai

1. Először azért utasította el a szerződés-kérelmemet a nemzetközi mobilszolgátató német filiáléja, mert nem volt bankszámlaszámom. Ez még érthető is, jó, elintéztem. Ja és legközelebb ne személyigazolványt hozzak, mert oké, hogy magyar, de azért útlevél legyen. (EU, az mi?!)

2. Másnap megyek vissza a bankszámlaszámmal. Ezúttal azért utasították el a kérelmemet, mert még túl friss a kontóm. Várjak pár napot, amíg postán megjön a bankkártya, és menjek újra. Oké, kibírom.

3. Megjött a kártya, mentem újra. Most azért utasítottak el, mert még nem volt tranzakció a bankszámlámon (gyerekek, három napja nyitottam meg, mit vártok?!). Na jó, hagyjuk, átmegyek egy másik mobilszolgáltató fiókjába.

4. Átmentem a másik fiókba. Válasz, mikor meglátják, hogy 3 napja lakom Berlinben: jöjjön vissza 6 hónap múlva!

Q. E. D. Kis híján föladtam. Rezignáltan panaszoltam mindezt el este Ahmednek, egy szomszédban lakó rádiósnak, aki azon nyomban körbevitt mindenféle gyanús neuköllni neonfényes arab kütyüüzletekben: 20 perc leforgása alatt lett kártyám, telefonom és a pénz is varázsolódott rá egy török éjjel-nappali közreműködésével. 

... és akkor még nem meséltem arról, hogy a potsdami egyetemen mi mindent nem követnek el, hogy a magamfajta ugandai menekültek nem német EU-s állampolgárok akadémikus végzettséggel (?!) ne tudjanak beiratkozni! Következő poszt témája. Rút szerint oda kéne küldeni az arabokat, hogy tegyenek rendet.

1 komment

Címkék: zene emigrantski poroszkodás

A bejegyzés trackback címe:

https://berlinerboher.blog.hu/api/trackback/id/tr735547416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KeeperBp 2013.10.02. 20:10:24

Minden poszthoz tegyél be egy ilyen klippet. :)
süti beállítások módosítása