EMMEMi?

B.Bóher - blog bibsikről, bevándorlókról, balosokról, buzikról és barátaikról. No meg Berlinről.

bóher (jiddis) fiatalember; rabbinövendék

Friss topikok

  • yedidyah: Úgy látom, behal a buli... (2014.01.30. 22:46) Napi német
  • castanea: @yedidyah: aki rendet tart az otthonában, az általában a legapróbb (?) részletekig jó megfigyelő i... (2013.12.04. 14:30) Napi német
  • mordechai: Igen, most pl. határozottan jobb. Azóta amúgy jött egy levél, hogy fasisztázzam le az illető diákt... (2013.11.28. 17:23) Nagypolitika kisembereken keresztül nov. 26-án
  • castanea: As the old FB-metaphor goes: "Love is like a fart. If you have to force it, it's probably shit." (2013.10.31. 22:50) Napi német
  • mordechai: @castanea: Mi? A lehelete? Nem, de megtanultam, hogyha lájkokat akarok, akkor cuki állatokról kell... (2013.10.23. 17:36) Napi német

Komcsik egykor és ma

2013.10.04. 17:18 mordechai

egykor

Tegnapelőtt óta süt a nap - nagy szó ez errefelé. Anna, az egyik lakótársam el is húzott a Balti-tengerre (németül: Ostsee, azaz Keleti-tenger) pancsolni, nyaralni vagy mittomén, úgyhogy tegnap, a Német Egység Napján, felszabadult biciklijét kölcsönvéve Ahmed elvtárssal elhajtottunk a Treptow-i parkba.

Minek? Mea culpa, a "szovjet emlékmű" kifejezés vonzó, meg legalább célja van a útnak. Nem néztem utána, hogy néz ki ez a Sowjetisches Ehrendenkmal, csak a térképen tűztem ki. Ahmed - aki hozzám hasonlóan a nemzetközi judeobolvesik szabadkőműves-összeesküvés aktív tagja -, pedig asszisztált, mert miért ne, ő se járt még arra: mindkettőnket megdöbbentett, hogy mekkora területről van szó, a Tiergartenben található szovjet emlékmű, amit mindenki ismer, és ahol múltkor egy rakat koszorúzó fehérorosz turistával találkoztam, lepkefing a treptowihoz képest.

http://farm4.static.flickr.com/3484/3804690689_6af1f4a787.jpg

---

http://www.xflo.net/wp-content/gallery/20130626_Treptow/130623_CA4P6285_Sowjetisches-Ehrenmal-Treptow_999x.jpg

---

http://www.treptow-koepenick.info/wp-content/uploads/treptower-park-ehrenmal-granitflagge.jpg

---

Van mit koszorúzni.

De a németek tovább lépnek, a baloldaliság itt sokkal több, mint szocreál emlékművek elé virágok helyezése: sokkal több, sokkal színesebb, saját magán belül is rengeteg konfliktussal és egymással szembenálló csoporttal - az egyik legélesebb, az anti-német vs. anti-imperialista vitáról fogok majd írni itt is. Ennek, a vörös megannyi árnyalatát fölvonultató kortárs német (avagy nem német, hanem csak németországi) radikális baloldalnak egyik fő médiacsatornáját fogom megszagolni ma közelről. (Ami a szagot illeti, le merném fogadni, hogy füst- és/vagy fűszagú lesz.)

ma

Íme: a Jungle World nevű radikális baloldali hetilap (12 000 példány alkalmanként!) szervezésében lesz egy kerekasztal-beszélgetés a környékemen, ahová, ha már egyszer Berlinben vagyok, meghívtak. Beszélgetőpartnerem Holger Marcks újságíró lesz, akinek most jelenik meg egy könyve Magyarországról, a Mit Pfeil, Kreuz und Krone – Nationalismus und autoritäre Krisenbewältigung in Ungarn ("Nyíllal, kereszttel és koronával - Nacionalizmus és tekintélyelvű válságkezelés Magyarországon") sokat sejtető címmel.

Dschungelbar im Oktober

Dieses Mal zu Gast: Holger Marcks, Journalist und Mitherausgeber des Buchs „Mit Pfeil, Kreuz und Krone – Nationalismus und autoritäre Krisenbewältigung in Ungarn“ und Armin Langer ehemaliger Präsident der Abteilung für Propaganda und Ideologie der Ungarischen Knoblauchfront.

Die „nationale Revolution“, die die ungarische Regierungspartei Fidesz seit 2010 vorantreibt, hat alle gesellschaftlichen Bereiche erfasst. Auch die faschistische Jobbik, drittstärkste Partei im Parlament, trägt nach Kräften dazu bei, die völkische Ideologie zu verbreiten, wovon nicht nur die hochgradig antiziganistische und antisemitische Stimmung im Land zeugt.

Holger Marcks und Armin Langer werden mit Markus Ströhlein (Jungle World) über die ungarischen Zustände sprechen.

A Jungle World most szerdán publikált egy kizárólag Magyarországról illetve az aktuális politikai folyamatokról szóló kiadványt, Im Reich der Magyaren ("A magyarok birodalmában") címmel. Még nem fogtam kézben, de kíváncsian várom.

http://jungle-world.com/images/000/005/484/cover-40-2013.gif

Folyt. köv. legkésőbb november elején, amikor a világ megjavításának szükségességéről való prédikálást már állami intézményben fogom folytatni, hála - az egyébként anti-német - Jurij közreműködésének. (Még nem mondtam, de közéleti szakértők képzésével foglalkozik a maga 24 évével.)

Szólj hozzá!

Címkék: turizmus berlin bandiera rossa

A bejegyzés trackback címe:

https://berlinerboher.blog.hu/api/trackback/id/tr185551607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása